Dodaj zdjęcie profilowe
Wybierz zdjęcie, ustaw je w okrągłej ramce i, jeśli chcesz, użyj innego w drużynie.
Dla wszystkich · 7 kroków
Czego potrzebujesz na start
- Jesteś zalogowany.
- Masz na urządzeniu swoje zdjęcie w pliku JPG, PNG lub WebP.
- Dla zdjęcia tylko w jednej drużynie (kroki 5–7): jesteś w składzie tej drużyny z wpisem powiązanym z twoim kontem, a subskrypcja drużyny jest aktywna.
Kroki
Krok 1: Otwórz Profil
W menu naciśnij Profil.
Zobaczysz: Profil z otwartą sekcją Konto i kartą Zdjęcie na górze.

Krok 2: Wybierz zdjęcie
Na karcie Zdjęcie naciśnij Zmień zdjęcie, a potem wybierz zdjęcie w oknie, które otworzy urządzenie.
Zobaczysz: okno Ustaw zdjęcie z twoim zdjęciem pod okrągłą ramką.

Krok 3: Ustaw zdjęcie
Przeciągnij zdjęcie, aż twoja twarz znajdzie się w kółku. Przesuń suwak Powiększenie albo naciśnij przyciski − i + obok niego, żeby je pomniejszyć lub powiększyć.
Zapisuje się tylko to, co jest w kółku. Zły plik? Naciśnij Wybierz inny plik.

Krok 4: Zapisz zdjęcie
Naciśnij Zapisz zdjęcie.
Zobaczysz: „Zdjęcie zapisane” oraz swoje zdjęcie w kółku na karcie Zdjęcie i obok swojego imienia na dole menu.
Zdjęcie pojawia się w aplikacji, w twoich zgłoszeniach i w składzie każdej drużyny, w której jesteś — chyba że drużyna ustawi własne zdjęcie ciebie. Na publicznej stronie drużyny pojawi się po jej następnej publikacji.

Krok 5: Otwórz Drużyny i grę swojej drużyny
Ten krok i dwa następne są tylko dla innego zdjęcia w jednej drużynie. Naciśnij Drużyny na liście sekcji, a potem grę swojej drużyny u góry. Jeśli grasz w tę grę w dwóch drużynach, wybierz drużynę w polu Drużyna.
Zobaczysz: Twoja karta w i nazwę drużyny, a pod tym, co ustawiła drużyna, Twoje zdjęcie dla tej drużyny.

Krok 6: Sprawdź, które zdjęcie pokazuje strona drużyny
Przeczytaj wiersz pod Twoje zdjęcie dla tej drużyny. Mówi, które zdjęcie pokazuje teraz strona drużyny: zdjęcie ustawione przez drużynę, twoje zdjęcie dla tej drużyny, twoje zdjęcie profilowe albo twoje inicjały.
Zdjęcie ustawione przez drużynę zawsze ma pierwszeństwo. Tylko admin może przywrócić twoje — poproś go, żeby nacisnął Użyj zdjęcia członka w składzie drużyny.

Krok 7: Prześlij zdjęcie dla tej drużyny
Naciśnij Prześlij zdjęcie dla tej drużyny, wybierz zdjęcie, ustaw je i naciśnij Zapisz zdjęcie, tak jak w krokach 2–4.
Zobaczysz: „Zdjęcie zapisane”, a wiersz brzmi: „Strona drużyny pokazuje twoje zdjęcie dla tej drużyny.”
To zdjęcie jest tylko dla tej drużyny. Pozostałe drużyny dalej pokazują twoje zdjęcie profilowe.

Jak sprawdzić, że się udało
- Karta Zdjęcie i menu pokazują twoje zdjęcie po odświeżeniu strony.
- W sekcji Drużyny wiersz na twojej karcie mówi, które zdjęcie pokazuje strona drużyny.
Coś wygląda nie tak?
Pojawia się komunikat „Wybierz obraz JPG, PNG lub WebP.”
Wybrany plik jest innego typu. Zapisz lub wyeksportuj zdjęcie jako JPG, PNG lub WebP, a potem znów naciśnij Zmień zdjęcie.
Strona mojej drużyny pokazuje inne zdjęcie
Przeczytaj wiersz na swojej karcie w Profil › Drużyny (krok 6). Jeśli mówi, że strona drużyny pokazuje zdjęcie ustawione przez drużynę, drużyna ustawiła własne — poproś admina, żeby nacisnął Użyj zdjęcia członka. Jeśli pokazuje twoje, ale publiczna strona drużyny jeszcze nie, strona zmieni się przy następnej publikacji; poproś admina o publikację.
Jak usunąć zdjęcie?
Naciśnij Usuń obok Zmień zdjęcie na karcie Zdjęcie. Zobaczysz: „Zdjęcie usunięte”, a w jego miejscu swoje inicjały. Zdjęcie dla jednej drużyny ma własny przycisk Usuń na twojej karcie w Profil › Drużyny; drużyna znów pokaże wtedy twoje zdjęcie profilowe.
Co się dzieje z moimi zdjęciami, gdy opuszczę drużynę lub zamknę konto?
Gdy opuścisz drużynę, twoje zdjęcia znikną z jej składu — drużyna może dalej pokazywać zdjęcie, które ustawiła sama. Zamknięcie konta usuwa twoje zdjęcia.
Powiązane artykuły
Nadal masz problem? Skontaktuj się z pomocą lub napisz na support@spawnfront.com — podaj stronę, na której jesteś, i numer kroku.